קציני וקצינות בטיחות יקרים,
הרלב"ד ומשרד התחבורה והבטיחות בדרכים מתכבדים להגיש לידיעתכם עדכונים ומידע מקצועי לסיכום החציון הראשון של שנת 2025, בדגש על תחום הרכב הכבד.
מדינת ישראל מנהלת את המלחמה הממושכת בתולדותיה, שמשפיעה רבות על שגרת הפעילות של המשק. בחודשים האחרונים חווינו מעברים חדים בין העבודה בחירום ובמתכונת מצומצמת, לשגרה שבה הפעילות במשק חוזרת להיות בהיקפים הרגילים והגדולים משמעותית.
בנוסף, נהגים רבים חווים לחץ מתמשך שבא לידי ביטוי גם בכבישים. נהגים הסובלים מחרדה נוטים לפעול באיחור, לקבל החלטות שגויות, או שדעתם מוסחת (הרחבה בנושא בעמוד 5).
לצד המלחמה שמתנהלת בחזיתות השונות, גם המלחמה בתאונות הדרכים ממשיכה לגבות קורבנות – בכל 19 שעות בממוצע נהרג אדם בתאונת דרכים במדינת ישראל.
על כולנו מוטלת אחריות לשמור על חיי אדם ולעשות כל שבידינו לצמצום תאונות הדרכים: מודעות למצב האישי שלכם ושל הנהגים בתחום אחריותכם, זהירות מוגברת והיערכות למצבים המשתנים, תעזור לנו לנצח גם במלחמה בתאונות הדרכים.
בתקווה לימים טובים יותר,