22-2-15
מאת: שמעון סודאי, יו"ר איגוד קציני הבטיחות
התקן לתליית מכשיר טלפון על גלגל ההגה – מי וכיצד מאפשרים לשווק אביזר מסוכן זה ?
הסיבות לתאונות דרכים מוכרות לנו. הן רבות ולעיתים משונות ועם מעט תשומת לב ניתן למנוע אותן. היסח הדעת כתוצאה משימוש בטלפון הנייד בעת נהיגה. העברת הודעות ו/או קריאה, היא תופעה מדאיגה שרק מתעצמת. תאונות רבות מתרחשות כתוצאה מכך. על חלקם הגדול לא מתקבל כלל דיווח.
על הסיבות לסוגי הפציעה ו/או הסיבות למוות כתוצאה מתאונת דרכים, יש פחות מידע שהציבור חשוף אליו ו/או כיצד היה ניתן ניתן לצמצם ולמנוע פגיעות מיותרות אלה באמצעות קצת יותר תשומת לב, הסברה והגברת המודעות .
לצד כל אלה אני תוהה – כיצד מתאפשר שיווק של אבזרי הרס תמימים למראה ללא כל הגבלה וללא מחשבה על הנזק שעלול להיגרם לנהג ולנוסעים ברכב ו/או משתמשי הדרך הנוספים כתוצאה משימוש באביזרים אלו.
להזכירכם, כל רכב משנת יצור 98 אמור להיות מצוייד בכריות אוויר שנועדו להציל חיים וכן מערכות ואמצעי בטיחות מתקדמים אחרים כגון : ABS- ESP ועוד רשימה ארוכה של מערכות שתפקידם לצמצם את הפגיעה והפציעה בעת תאונה .
ראו איזה פלא – בתמונה המצורפת משווק – תפסן שמתחבר להגה שמחזיק את הטלפון (המכשיר שמסיח הדעת ) למקום הכי קרוב לנהג, על ההגה.
האם חשבתם מה יקרה לנהג בעת תאונה בה כרית האויר תפתח ?
ובכן, הכרית שתפקידה לצמצמם את תנועת הראש לפנים עקב כח ההתמדה כלפי השמשה הקדמית ולרכך את הפגיעה – למעשה הוספת אביזר המוצמד להגה, תהפוך את הכרית מאמצעי הגנה לאמצעי פגיעה מדיוק לראש הנהג כך שהוספת המתקן המטופש לגלגל ההגה, יגרום לפציעה ו/או למוות.
אולי הדבר היחיד שיכול לקרות הוא שזמן התאונה במדויק יהיה טבוע על מצח הנהג ויהיה ניתן לקבוע במדויק את שעת המוות…
השאלה – כיצד אביזר מסכן חיים זה משווק מופץ באין מפריע ,מי הם משרדי ההמשלה שאחראים למנוע שיווק מוצר זה שעלול לגרום לפציעה קשה ו/או למוות ?
לסיכום : יש חוק שמחייב יצרני מוצרי טבק וסיגריות -לפרסם לצד הפרסום
"אזהרה: משרד הבריאות קובע כי העישון גורם למחלות חמורות."
אני סבור שלמוצר המשווק כאן בישראל – צריך לחייב פרסום ואזהרה שאין לייבא ואין לשווק מוצר זה.
בהזדמנות זו אבקש מקציני הבטיחות לבדוק הימצאות אבזרים מסוכנים אלה ולא לאפשר שימוש בהם -המשיכו בעבודת הקודש בהצלת חיים.